hűségnyilatkozatával azt is telesírta....

Mínuszos hír volt tegnap a placcon és érdemeinek megfelelően landolt a közbeszéd hátsó udvarában, de mi emlékezzünk meg róla, mint közéletünk 150 éve egyik tipikus jelenségéről: a szervilizmus megnyilvánulásáról.

Nem tudom, melyik a rosszabb: ha a Miniszterelnökségi Titkárságról jött a telefon vagy ha Farkas Flórián fejéből pattant ki, hogy menjen le kutyába? Három másodperc gondolkodás után az utóbbit választom.

Előbbi mögé ugyanis még valami mártíromságot is oda lehetne esetleg delirálni (nem tenném, csak elméletileg), hogy a honi cigányság érdekeiért ez az áldott jó ember még lábtörlőnek is hajlandó elmenni. De Farkas Flórián közéleti múltja inkább ismeretes a hatalmi játékokról és a kalapdíszi létről, mint az érdekképviseletről.

Az, hogy magából ki milyen bohócot csinál, magánügy. Nem az ellenben annak a népcsoportnak az ügye, aminek képviseletét elméletileg kellene látnia - én a honi cigányság szociális helyzetében és társadalmi beágyazódásában érdemi javulást nem látok 20 éve. Ezzel lenne jó a hírekbe kerülni és nem egy igazodó levéllel. 

Ezzel a cigányság ügye előre nem ment, csak képviselői hiteltelenedtek egyet (tovább) itthon és külföldön is